Журналистът на Wall Street Journal Евън Гершкович обжалва решението на руския съд за удължаване на предварителния

...
Журналистът на Wall Street Journal Евън Гершкович обжалва решението на руския съд за удължаване на предварителния
Коментари Харесай

Гершкович обжалва удължаването на ареста си

Журналистът на Wall Street Journal Евън Гершкович обжалва решението на съветския съд за удължение на предварителния му арест с три месеца, оповестява " Ройтерс ".

31-годишният американец беше задържан през март и упрекнат в шпионаж - нещо, което той и Wall Street Journal отхвърлят.

Първоначално Гершкович беше арестуван до 29 май, само че във вторник съдът удължи ареста му до 30 август по време на правосъдно съвещание при закрити врата.

Съединени американски щати настояват, че журналистът е бил непозволено арестуван и приканиха за незабавното му освобождение.

Миналия месец Москва отхвърли настояването на американското посолство негов чиновник да посети журналиста, след като Вашингтон отхвърли да издаде визи на група съветски публицисти, които трябваше да съпроводят съветския външен министър Сергей Лавров в Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Отношенията сред Москва и Вашингтон спаднаха до рекордно ниско ниво след съветското навлизане в Украйна на 24 февруари 2022 година

Арестът на Гершкович - първият случай, в който американски кореспондент е упрекнат в шпионаж в Русия от 1986 година насам - беше общопризнат от Запада като ход на Москва да си обезпечи разменна монета при договарянията за освобождение на пандизчии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР